Nature Learning Activities

Let us guide you through the mysteries of Mother Nature
with our Nature Learning Activities

Nature Talk

Join the Nature Activity Team as they share their passion for nature with you!
On this fun-filled guided tour, we highlight what fascinate us the most about Mother Nature!
You will leave Entopia as passionate about nature as we are!

Schedule
Session 1: 10:00am – 10:30am
Session 2: 2:30pm – 3:00pm

(Mon – Sun, 30min per session)
Find me @ Main Entrance to Dragon Path

Vita Nova

Come and celebrate ‘Vita Nova’ (New Life) with us.
How do we do it? By releasing newly-emerged butterflies, witnessing their very first flight and watching them dance gracefully in our enchanting aviary.

This one-of-a-kind experience will guarantee to be the highlight of your day!
Schedule
Session 1: 11:30am – 12:00pm
Session 2: 4.00pm – 4.30pm

(Mon – Sun, 30min per session)
Find me @ Main Entrance

Butterfly Breeder: Backstage!

Work hand-in-hand with our senior breeders to experience insect breeding, and discover the wonders of insect transformation.
Take this opportunity to know how we care for our caterpillars and butterfly pupae, just as the breeders do in our breeding stations.
Schedule
Session 1: 9:15am – 10:00am
Session 2: 2:00pm – 2:45pm

(Mon – Sun, 45min per session)
Find me @ Rooftop

Breed A Beetle

Want to know how Entopia breeds its might beetles? Join this exclusive activity for inside tips & tricks!
Schedule
12:00pm – 12:45pm

(Mon – Sun, 45min per session)
Find me @ Hobby Center

Crawlies, Alive!

Join in the fun-interactive session with your family and friends.  This up-close encounter with our crawlies will enable you to learn about the importance of their existence on Earth.

Schedule
Session 1:
10:00am – 10:30am
10:30am – 11:00am

(Mon – Sun, 30min per session)
Find me @ Hobby Center

Session 2:
2:30pm – 3:00pm
3:00pm – 3:30pm

(Mon – Sun, 30min per session)
Find me @ Breeding Ground

Bug Exploration

It’s time to meet the bugs!
Explore with us as we discover the interesting lives of our amazing animal friends, and catch glimpses of our Bug Exploration superstars.

Schedule
3:30pm – 4:00pm

(Mon – Sun, 30min per session)
Find me @ Cinerama

The Wonders Of Silkworms

Do you know that silk was once so valuable that only royals were allowed to wear it? Learn about the lifecycle of the Mulberry silkmoth, and you get to feed the silkworms too!

Schedule
Session 1: 11:30am – 1:00pm
Session 2: 3:30pm – 5:00pm

(Mon – Sun, 30min per session)
Find me @ Downtown Silk Boutique 

Daily Nature Activities

Activities in Natureland
9:15am - 10:00am
(Mon - Sun)


2:00pm - 2:45pm
(Mon - Sun)
Butterfly Breeder : Backstage ! *
@Rooftop
(45min per session)

Butterfly Breeder : Backstage ! *
@Rooftop
(45min per session)
10:00am - 10:30am
(Mon - Sun)


2:30pm - 3:00pm
(Mon - Sun)
Nature Talk Session 1
@ Main Entrance to Dragon Path
(30min per session)

Nature Talk Session 2
@ Main Entrance to Dragon Path
(30min per session)
11:30am - 12:00pm
(Mon - Sun)

4:00pm - 4:30pm
(Mon - Sun)
Vita Nova Session 1
@ Main Entrance
(30min per session)

Vita Nova Session 2
@ Main Entrance
(30min per session)
Activities in The Cocoon
10:00am - 10:30am
10:30am - 11:00am
(Mon - Sun)

2:30pm - 3:00pm
3:00pm - 3:30pm
(Mon - Sun)
Crawlies, Alive ! *
@ The Hobby Centre
(30min per session)

Crawlies, Alive ! *
@ Breeding Ground
(30min per session)
11:30am - 1:00pm
(Mon - Sun)


3:30pm - 5:00pm
(Mon - Sun)
The Wonders of Silkworms *
@ Downtown Entopia
(30min per session)

The Wonders of Silkworms *
@ Downtown Entopia
(30min per session)
12:00pm - 12:45pm
(Mon - Sun)
Breed A Beetle *
@ The Hobby Centre
(45min per session)
3:30pm - 4:00pm
(Mon - Sun)
Bug Exploration
@ Cinerama
(30min per session)

* Fees apply

Save 10% when you purchase tickets online 3 days in advance!

Buy Tickets Online